Joc REGV 1340/2008

Joc är född 18/3 2008. Han känns nästan som min uppfödning trots att han är född i Uppland. Hans far är Bladnoch och mor är Bellatrix. Bella är kullsyskon med Kep.

Eftersom jag råkade ut för lite sjukdom 2009 så blev det inte så mycket tränat med honom då. Det var egentligen på våren 2010 som jag på allvar satt igång honom. Då gick utvecklingen fort så han fick jobba en hel del här hemma och det hann bli några tävlingar innan vintern kom.

Joc blev GK Vallhund på VP i juli 2010 och fick några 1:a pris på IK 1. Kvalade in till Unghundcupen (fast det såg inte jag förrän det var för sent så vi kunde inte få starta) I september samma år gick han sina första IK 2 or och det fungerade fint och jag trivs jättebra med honom. Säsongen 2011 startade han enbart i IK2 med stadiga resultat. Utvecklingen har bara gått framåt så vi har varit med på flera Kvarts SM och SM. Joc blev Norrlandsmästare 2012 och fick för alltid pokalen som vandrat sen 1987. Han blev klubbmästare 2016 och tog hem Puck-pokalen som vandrat sedan 2003.

Joc är en lugn och stabil hund både socialt och i vallningen. Djuren känner sig väldigt trygga med honom. Han är mer en drivande hund än en flankerande. Hans flankeringar är tydliga och lagom avmätta.

En samarbetsvillig hund som det känns kul att arbeta med.

Joc har HD resultat A och ögonspeglad flera gånger med resultat UA

Gentestad för CEA/CH hos Optigen med resultat Carrier, alltså anlagsbärare. Han kommer aldrig själv att kunna utveckla CEA/CH. Paras med tikar som är fria.